Buiskap / Sprayhood

BUISKAP / SPRAYHOOD


Een buiskap is een product van maatwerk en moet goed passend en strak zijn. De kap wordt bij u aan boord ingemeten.

Bij het maken van de kap worden bij de punten, welke extra slijtage ondervinden, aparte verstevigingen aangebracht en wordt het geheel extra doorgestikt.

De kap wordt gemonteerd op het schip en staat daardoor ook bij zware weersomstandigheden goed vast. Belangrijk is dat het geheel waterdicht blijft.

De kap is daardoor comfortabel en geeft u daardoor het gevoel van geborgenheid.

De kap dient vrij te zijn van plooien, strak en stijlvol.


Er zijn diverse extra mogelijkheden.


Zo kunt u aan de voorzijde van de kap een raam laten monteren welke los en afritsbaar is en oprolbaar, zodat er bij warm weer een luchtdoorstroming plaats vindt waardoor het onder de kap heerlijk koel blijft. Het oprolbare raam wordt aan beide zijden en onderzijde voorzien van ritsen. Deze worden afgewerkt met extra flappen en zijn voorzien van klittenband. Het geheel is waterdicht en de ritsen zijn beschermd tegen de zon.


Ook kan de kap aan de achterzijde worden voorzien van een rits. Tevens is het mogelijk om een lange rits te monteren die van de onderzijde stuurboord naar onderzijde bakboord gaat. Door een lange rits te gebruiken kunt u de achterzijde van de buiskap dicht maken met een extra stuk stof. Hierdoor voorkom je regen- en windinslag onder de buiskap en bij de kajuitingang. Indien u voldoende ruimte heeft, zijn er nog 2 zitplaatsen onder de kap mogelijk. Indien er ramen in de achterzijde geplaatst worden kunt u met slecht weer nog prima naar buiten kijken.

Het midden van deze losse hoes kan voorzien worden van 2 ritsen waardoor je een oprolbaar doorloopstuk creëert. Deze doorloop kan vastgezet worden met bandjes. 


Tevens is het mogelijk om aan deze lange rits een achtertent, c.q. kap te bevestigen zodat de gele kuip wordt afgedekt. 


Bij het gebruik van een kap met aluminiumframe met daarin gemonteerd vaste beglazing, is het mogelijk om losse zonneschermen te monteren welke bevestigd kunnen worden met drukknoppen. De ruimte achter het glas wordt hierdoor beschermd tegen zonnestralen zodat het koel blijft.


 We leveren kappen welke gemonteerd worden op aluminium frames met daarin vaste beglazing. De kappen worden gemonteerd boven op het aluminium frame. De kap kan draaibaar worden gemaakt zodat de buizen met doek vlak en ingeklapt op het aluminium frame liggen.

Om bestaande kappen schoon te maken is er een shampoo verkrijgbaar.